Gönyűi Idősek Klubja

Köszöntő

Szeretettel üdvözlöm a Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény honlapján!

Intézményünk idősek nappali ellátása, szociális étkeztetés és házi segítségnyújtás szolgáltatásokat nyújt a Gönyűn élő (elsősorban idős) emberek számára.

Ezen szociális szolgáltatások megszervezésének célja, hogy segítséget nyújtsunk a rászorulók részére saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartásában, valamint egészségi állapotukból, mentális állapotukból, vagy más okból származó problémáik megoldásában. Az intézmény szolgáltatásai elsősorban az ellátottak életminőségének javítására, megtartására irányulnak, illetve annak romlását hivatottak megakadályozni, s a fizikai szükségletek kielégítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a lelki egészség megtartására is.

Úgy gondolom mindannyiunk felelőssége, hogy a minket felnevelt, értünk dolgozott idős generáció részére biztosítsuk a méltó öregkort. Az időskori elmagányosodás, depresszió rohamos fizikai és szellemi leépüléshez vezethet, ezért fontos, hogy az idős emberek számára biztosított legyen annak lehetősége, hogy mindennapjaikat tartalmasan, jó hangulatban, vidám társaságban tölthessék. Számomra a legnagyobb öröm látni, hogy intézményünk működése ellátottjaink életében minőségi változást hozott, hogy a foglalkozásoknak köszönhetően újra megélhetik a társadalmi hasznosság érzését, s a jókedv és vidámság még az egészségügyi panaszokat is háttérbe tudja szorítani.

Ezúton is köszönetet mondok Gönyű Község Önkormányzatának, hiszen a fenntartó pozitív hozzáállása, folyamatos együttműködési készsége elengedhetetlen ahhoz, hogy magas szakmai színvonalon tudjuk nyújtani szolgáltatásainkat.

 

 

                                                                                                          Némethy Veronika

                                                                                                           Intézményvezető